Paprika-Shakshuka mit Avocado

Paprika-Shakshuka mit Avocado

4.5 23 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    40 g
  • gelbe Paprika in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    15 g
  • stückige Tomaten aus der Dose
    150 g
  • Wasser
    50 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Salz
    ⅔ TL
  • Avocado halbiert
    1
  • Tahin
    1 - 1 ½ EL
  • Koriander gehackt
    ¼ Bund
  • Fladenbrot in 2 Stücken
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1142 mg
Białko 12 g
Kalorie 2090 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...