Urządzenia i Akcesoria
Paprika-Shakshuka mit Avocado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert40 g
-
gelbe Paprika in Stücken200 g
-
Olivenöl15 g
-
stückige Tomaten aus der Dose150 g
-
Wasser50 g
-
Tomatenmark20 g
-
Zitronensaft10 g
-
Paprika de la Vera½ TL
-
Kurkuma½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Salz⅔ TL
-
Avocado halbiert1
-
Tahin1 - 1 ½ EL
-
Koriander gehackt¼ Bund
-
Fladenbrot in 2 Stücken½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1142 mg
Białko
12 g
Kalorie
2090 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
13.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hin & Veggie!
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 Min
Veganes Auberginen-Massaman-Curry
50 Min
Veganes Auberginen Massaman Curry
50 Min
Veganes Zitronengras-Süßkartoffel-Curry
45 Min
Süßkartoffel-Kumpir mit Tempeh-Füllung
1 Std.
Veganes Paprika-Gulasch
45 Min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min
Schnelle Limetten-Rucola-Nudeln
25 Min
Kimchi-Omelette
35 Min
Gefüllte Spinattortillas
1 Std.
Spargel-Nuss-Pasta
45 Min
Vegane Burritos mit Koriander-Chutney
30 Min