Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien, gehalveerd
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar eigen smaak
- 40 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 30 g boter, in stukken
- 200 g rode linzen
- 2 el gedroogde munt
- 30 g rijst
- 20 g bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- ¼ tl rode chilivlokken, naar eigen smaak
- 1470 g water, op kamertemperatuur
- 1 citroen, in partjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2sa
Fatayer met kaas en munt
2sa
Batbout met kaas
30 dk
Harira
7h
Kimchi mac&cheese
50min
Charoset
15 min
In de oven gebakken vissticks met pompoendip
Brak ocen
Ezogelin Soep
1 godz. 5 min
Simit - Turkse sesam bagel
2sa 10 dk
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45 dk
Pierogi met vlees
1h
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2 Std. 40 Min