Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g uien, in vier gesneden
- 700 g aardappelen, in zes gesneden (ong. 1000 g ongeschild)
- 3 eieren
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
- 25 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 1 tl gedroogde munt (opcjonalnie)
- 50 g paneermeel
- 1000 g gehakt vlees (varken, kip of gemengd vlees)
- bakolie
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Wortelbeignets met avocadosmash, tonijn en wasachtige eieren
Brak ocen
Bosbessenaperitief en garnalencanapés
Brak ocen
Mediterrane paprika's
Brak ocen
Virgin passievrucht mojito
10min
Champignon en spinazie lasagne
Brak ocen
Panuchos de cochinita pibil (Mexicaanse taco's)
35min
Geroosterde porchetta met peren en uien
12h
Glutenvrije kerstfruitcake
Brak ocen
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Brak ocen
Drie soorten melk cake
Brak ocen