Gevouwen kruidenbrood

4.3 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portie

Składniki

Deeg
  • water
    300 g
  • verse gist
    40 g
  • suiker
    ½ tl
  • bloem plus extra voor bloem
    600 g
  • zout
    2 tl
  • olie
    50 g
Kruidenboter
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) zacht, in stukjes, plus extra voor het invetten
    120 gram
  • bloem voor bebloemen springvorm
  • teentje knoflook
    1
  • ui gehalveerd
    1
  • peterselie, vers alleen bladeren
    3 stengels
  • basilicum, vers alleen bladeren
    3 stengels
  • zout
    1 tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 4.1 g
Kalorie 780.1 kJ / 186.5 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...