Urządzenia i Akcesoria
Budyń czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
25 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
250 g mleka
-
½ jajka (patrz wariant)
-
10 g cukru
-
10 g mąki ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
69.6 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
895.7 kJ /
214.1 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Kasza manna
15 min
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Serek na słodko
5 min
Kisiel
10 min
Bananowa kasza manna
20 min
Deser z kaszy manny
20 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min