Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
TM6 TM5

Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère

5.0 (26 ocen)

Składniki

  • 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 50 g Zwiebel, halbiert
  • 30 g Butter
  • 700 g Rispentomaten, halbiert
    lub 700 g Pelati-Tomaten
  • 70 g Tomatenpüree
  • 1 TL Salz
  • 1 Prise Zucker
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 150 g Wasser
  • 1 TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
    lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
  • 40 g Buchweizen
  • 200 g Saucen-Halbrahm
  • 4 Basilikumblätter
  • 1 Zweigchen Petersilie, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1398.3 kJ / 336.3 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
18.5 g
Tłuszcz
23.8 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1210.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy