Wersje kompatybilne
Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter
-
700
g Rispentomaten, halbiert
lub 700 g Pelati-Tomaten - 70 g Tomatenpüree
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 150 g Wasser
-
1
TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 40 g Buchweizen
- 200 g Saucen-Halbrahm
- 4 Basilikumblätter
- 1 Zweigchen Petersilie, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1398.3 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1210.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Chili Poulet mit Kabissalat
2 Std.
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Süsskartoffelstock
1 Std.
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 Min
Käse - Gipfeli
40 Min
Orangen-Lachs mit Brokkoli-Couscous
25 Min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10 Min
Champignon-Kartoffeleintopf
1 Std.
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50 Min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 Min