Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Walnusshälften
- 2 Knoblauchzehen
- 140 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft und Öl aufgefangen
- 160 g Tomatenmark
- 20 g Öl
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 803 kJ / 192 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 181 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Curry-Aufstrich
40 Min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 min
Grüne Bohnen-Hummus
45 Min
Roter Ziegen-Streich
25 Min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 min
Paprika-Hummus
10 min
Spinat-Dip
10 min
Feta-Walnuss-Aufstrich
10 min
Tomaten-Dip
5min
Kräuter-Schmand-Dip
10 min
Dattel-Speck-Dip
30 Min
Tomaten-Pistazien-Aufstrich
15min