Casserole duchesse aux légumes

Casserole duchesse aux légumes

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 1600 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre à chair ferme (de taille à pouvoir passer par l’orifice du couvercle du bol de mixage)
  • 700 g de carottes en morceaux (4 cm)
  • 250 g de petits pois frais ou surgelés
  • 30 g de beurre en morceaux, et un peu plus pour graisser
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 3 pincées de noix de muscade moulue
Béchamel
  • 40 g de beurre en morceaux
  • 500 g de lait
  • 40 g de farine de blé
  • ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 3 pincées de noix de muscade moulue
  • ½ bouquet de persil frais haché, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 742.5 mg
Białko 12 g
Kalorie 1587.1 kJ / 379.3 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 50.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...