Casserole duchesse aux légumes

Casserole duchesse aux légumes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    1600 g
  • de pommes de terre à chair ferme (de taille à pouvoir passer par l’orifice du couvercle du bol de mixage)
    800 g
  • de carottes en morceaux (4 cm)
    700 g
  • de petits pois frais ou surgelés
    250 g
  • de beurre en morceaux, et un peu plus pour graisser
    30 g
  • oeufs
    2
  • jaunes d'oeufs
    2
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de noix de muscade moulue
    3 pincées
Béchamel
  • de beurre en morceaux
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de noix de muscade moulue
    3 pincées
  • de persil frais haché, pour la finition
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 379.3 kcal / 1587.1 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 742.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...