Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots, cut in half
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 dried bay leaves
- 12 oz water
- 8 oz dry white wine
- 12 oz baby red potatoes, scrubbed
- 4 sweet corn cobs, cut into rounds (1 in.)
-
12
oz linguiça, cut into pieces (2 in.)
lub 12 oz andouille sausage, pre-cooked - 32 oz clams, cherrystone clams, scrubbed
- 32 oz mussels, in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed
- 4 oz unsalted butter, diced
- 1 lemon, cut into wedges
- 1 loaf French bread, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5522.4 kJ / 1319.9 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 98.6 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 3118.8 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
Soy Milk
1 Std. 35 Min
Homemade Sour Cream
16h 30min
Chocolate Avocado Dream
15 min
Maple-Buttered Rum Cider
20min
Lemon Garlic Chicken
30min
Baked Brie Bites with Chili and Raspberry Dips
2 Std. 15 Min
Candied Strawberries
35min
Maple Caramel Rolls
3h 40min
Musubi a Hawaiian Snack
30min
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Aji Verde Sauce
1 Std.