New England Clam Boil

New England Clam Boil

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • shallots cut in half
    2
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • dried bay leaves
    2
  • water
    12 oz
  • dry white wine
    8 oz
  • baby red potatoes scrubbed
    12 oz
  • sweet corn cobs cut into rounds (1 in.)
    4
  • linguiça cut into pieces (2 in.)
    12 oz
    12 oz andouille sausage, pre-cooked
  • clams cherrystone clams, scrubbed
    32 oz
  • mussels, in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed
    32 oz
  • unsalted butter diced
    4 oz
  • lemon cut into wedges
    1
  • French bread sliced, to serve
    1 loaf

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1319.9 kcal / 5522.4 kJ
Białko 87 g
Tłuszcz 60.3 g
Węglowodany 98.6 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 26.2 g
Sód 3118.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...