Urządzenia i Akcesoria
New England Clam Boil
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
shallots cut in half2
-
garlic clove1
-
fresh thyme leaves only4 sprigs
-
dried bay leaves2
-
water12 oz
-
dry white wine8 oz
-
baby red potatoes scrubbed12 oz
-
sweet corn cobs cut into rounds (1 in.)4
-
12 oz andouille sausage, pre-cookedlinguiça cut into pieces (2 in.)12 oz
-
clams cherrystone clams, scrubbed32 oz
-
mussels, in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed32 oz
-
unsalted butter diced4 oz
-
lemon cut into wedges1
-
French bread sliced, to serve1 loaf
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
3118.8 mg
Białko
87 g
Kalorie
5522.4 kJ /
1319.9 kcal
Tłuszcz
60.3 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
26.2 g
Węglowodany
98.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Minty Vodka Lemonade (Diabetes)
10 Min
Chicken Drumettes with Beer Sauce
55 Min
Strawberry Glaze Skin Smoothie
5 Min
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1 Std. 15 Min
Crown Roast of Lamb
1 Std. 40 Min
Steak Tartare
15 Min
Buffalo Chicken Wings
1 Std. 5 Min
Sopa de Crema de Queso (Cheese Soup)
25 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 Std. 45 Min
Boston Clam Chowder
55 Min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 Min