
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Βούτυρο αμυγδάλου
- 300 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα (βλ. συμβουλή)
- 1 πρέζα αλάτι
Ρόφημα αμυγδάλου
- 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά μουλιασμένα σε νερό για 6 ώρες και στραγγισμένα
- 500 γρ. νερό
Κραμπλ
- 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως σίτου
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
Λαχανικά στον ατμό και συναρμολόγηση
- 500 γρ. νερό
- 600 γρ. πατάτες με τη φλούδα, σε φέτες (1 εκ.)
- 500 γρ. μπουκετάκια κουνουπιδιού (3-4 εκ.)
- 500 γρ. πράσινα μπιζέλια (νωπά ή κατεψυγμένα) ξεπαγωμένα
- 1 κ.σ. λάδι για το λάδωμα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
- ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, αλεσμένο
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 424.3 kcal / 1775.3 kJ
- Białko
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 941.7 mg