
Urządzenia i Akcesoria
Mi Ayam Wonogiri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 porsi
Składniki
Topping Ayam Jamur
-
bawang merah40 g
-
bawang putih20 g
-
kemiri disangrai10 g
-
kunyit2 cm
-
jahe2 cm
-
minyak sayur40 g
-
serai bagian putih saja, dimemarkan1 batang
-
daun jeruk purut2
-
daun salam2
-
paha ayam, tanpa kulit dan tulang potong kecil-kecil (1 cm)250 g
-
jamur merang potong kecil-kecil (1 cm)150 g
-
kecap manis1 ½ sdm
-
garam1 sdt
-
gula pasir1 sdt
-
kaldu ayam bubuk¼ sdt
-
lada putih bubuk1 sdt
-
air100 g
Penyajian
-
air1000 g
-
mi telur basah500 g
-
sawi hijau potong sepanjang 5 cm100 g
-
kecap asin sesuai selera
-
daun bawang iris tipis-tipis, untuk taburan
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
707 kcal /
2957 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
84 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1977 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mi dan Bakso
7 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
7 godz. 30 min
30 min
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
4 godz. 15 min
Brak ocen
2 godz. 50 min
45 min
30 min