Mi Ayam Wonogiri

Mi Ayam Wonogiri

5.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 porsi

Składniki

Topping Ayam Jamur
  • bawang merah
    40 g
  • bawang putih
    20 g
  • kemiri disangrai
    10 g
  • kunyit
    2 cm
  • jahe
    2 cm
  • minyak sayur
    40 g
  • serai bagian putih saja, dimemarkan
    1 batang
  • daun jeruk purut
    2
  • daun salam
    2
  • paha ayam, tanpa kulit dan tulang potong kecil-kecil (1 cm)
    250 g
  • jamur merang potong kecil-kecil (1 cm)
    150 g
  • kecap manis
    1 ½ sdm
  • garam
    1 sdt
  • gula pasir
    1 sdt
  • kaldu ayam bubuk
    ¼ sdt
  • lada putih bubuk
    1 sdt
  • air
    100 g
Penyajian
  • air
    1000 g
  • mi telur basah
    500 g
  • sawi hijau potong sepanjang 5 cm
    100 g
  • kecap asin sesuai selera
  • daun bawang iris tipis-tipis, untuk taburan

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 707 kcal / 2957 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1977 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie