Wersje kompatybilne
Portokalópita (Pastel de naranja griego) - Grecia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 180 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 palo de canela
- 200 g de zumo de naranja
- 300 g de agua
Pastel
- 400 g de masa filo
- naranja
- 4 huevos (L)
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 220 - 250 g de yogur griego
- 1 cucharada de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 296.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torrijas leche condensada con fresa y crema inglesa
40 min
Fruit cake al café
2h
Sirope de vainilla
Brak ocen
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3u. 30min
Tartaletas de fruta y tomillo
40 min
Linzer de almendras y mermelada
1h 30min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4 Std. 30 Min
Cake especiado de frutos secos y ron
2j 15 menit
Aleta de ternera rellena asada con salsa de vino tinto
1h 15 min
Coquitos rellenos de chocolate
1h 20 min
Panecillos de avellanas
15h 30min
Tarta de queso de invierno
5h 30 min