
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g floury potatoes e.g. Russet, peeled and cubed (2 cm/¾ in.), (see Tip)
- 350 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g butter unsalted, cubed
- 1 pinch nutmeg, ground
- black pepper, freshly ground to taste
- fresh parsley leaves chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 302 kcal / 1263.3 kJ
- Białko
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 641.6 mg