Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g floury potatoes, e.g. Russet, peeled and cubed (2 cm/¾ in.), (see Tip)
- 350 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g butter, unsalted, cubed
- 1 pinch nutmeg, ground
- black pepper, freshly ground, to taste
- fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1263.3 kJ / 302 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 641.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Stew with Cauliflower Mash
2 Std.
Fresh Orange Juice
5 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40min
Lemon Garlic White Rice
35 Min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Hash Brown Potato Cake (TM6)
40min
Tomato Focaccia
3h
Cultured Butter
12h 15min
Loaded Potato Soup
30 Min
Cooking White Rice
25min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min