Lomo saltado con arroz - Perú

Lomo saltado con arroz - Perú

4.6 79 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Lomo saltado
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite
  • 500 g de filetes de ternera (babilla o tapa) en tiras de 1 cm de ancho x 5 cm de largo
  • 150 g de cebolla roja
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • cucharadas de pasta de ají amarillo (ajuste a su gusto)
  • 4 - 5 cucharadas de salsa de ostras
  • 40 g salsa de soja
Arroz blanco
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 2 dientes de ajo
  • 1200 g de agua
  • 1 - 2 cucharaditas de sal
  • 350 g de arroz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2072.9 mg
Białko 35 g
Kalorie 3024 kJ / 723 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 80.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...