Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lomo saltado
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite
- 500 g de filetes de ternera (babilla o tapa) en tiras de 1 cm de ancho x 5 cm de largo
- 150 g de cebolla roja
- 400 g de tomate troceado en conserva
- cucharadas de pasta de ají amarillo (ajuste a su gusto)
- 4 - 5 cucharadas de salsa de ostras
- 40 g de salsa de soja
Arroz blanco
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 1200 g de agua
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 350 g de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3024 kJ / 723 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 80.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2072.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Ají de gallina
1h 15min
Carbonada
1h 15min
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Pollo marinado con puré de patatas
13h
Tallarines saltados con carne
30 min
Ensalada de papas cremosas
40 Min
Pollo asado al estilo peruano con salsa verde y ensalada de aguacate
10h 30min
Pastelera de choclo
1h
Cóctel pisco sour
10 min
Plateada al jugo
3h 40min
Pebre
20 min