Tiga Hidangan Sekali Masak (Nasi, Telur Kukus dan Ayam Dang Gui)

Tiga Hidangan Sekali Masak (Nasi, Telur Kukus dan Ayam Dang Gui)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porsi

Składniki

Ayam dang gui
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (sekitar 1 paha), potong jadi 8 bagian
    500 g
  • jamur kuping hitam kering direndam hingga lunak
    10 g
  • jahe segar iris-iris
    30 g
  • siung bawang putih iris-iris
    2
  • jujube (kurma merah) biji dibuang, potong bagi dua
    5
  • dang gui bubuk
    1 sdt
  • kecap asin
    1 sdt
  • goji berry
    1 sdm
  • garam
    ½ sdt
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    1 sdt
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdm
    1 sdm mirin
Telur kukus
  • air
    240 g
  • telur (berkisar 3 butir telur)
    150 g
Nasi kukus
  • beras
    200 g
  • air
    1000 g
  • kecap asin
    1 sdt
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    1 tangkai

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 675 kcal / 2824 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 739 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie