Wersje kompatybilne
Sawi dengan Kaki Babi, Ayam Rempah dan Okra dengan Saus Wijen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ayam Rempah (Emperor Chicken)
- 25 g lengkeng kering
- 5 g dang gui, iris-iris
- 20 g rempah tong sem (dang shen), potong kecil-kecil (5 cm)
- 15 g yu zhu (Solomon's seal rhizome), kering
- 6 jujube (kurma merah), biji dibuang
- 1200 - 1400 g ayam (1 ayam utuh), dengan kulit dan tulang
- 1 sdm garam
- 15 g jahe segar, iris tipis-tipis
- 10 g goji berry, dibilas
- 5 g chuan xiong (Sichuan lovage), dibilas
- 1 daun teratai kering, diblansir
- 60 g arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
Okra dengan saus wijen
- 45 g biji wijen putih panggang
- 60 g mayonnaise
- 1 ½ sdm cuka beras putih
- 1 ½ sdm kecap asin
- 1 sdt gula
- ½ sdt mirin
- 1 sdt minyak wijen hitam
Rebusan kaki babi dengan sawi hijau
-
1000
g kaki babi, potong kecil-kecil (5-6 cm)
lub 1000 g kaki babi panggang, potong kecil-kecil (5-6 cm) - 10 - 20 g asam jawa kering, potong kecil-kecil
- 1000 g air
- 10 cabai kering, sesuai selera, biji dibuang, dibilas
- 2 - 5 asinan buah plum, biji dibuang
- ½ sdm Doubanjiang (pasta cabai Cina)
- ½ sdm tauco
- ½ sdm kecap asin
- 2 sdt garam
- 2 sdm gula
- 300 g chaisim (sawi hijau), dibilas
- 150 g sawi asin, kering, direndam selama 10 menit
- 300 g okra, batang dipangkas
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2665 kJ / 637 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g