Maccheroni dell'alpigiano

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

Maccheroni dell’alpigiano e cipolle croccanti
  • 50 g di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
  • 200 g di patate, a pasta gialla densa a cubetti (1 cm)
  • 230 g di acqua
  • 150 g di panna intera
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe macinato
  • 250 g di mele acidule sbucciate, a pezzi (2 cm)
  • 130 g di pasta secca tipo maccheroni cottura: (8 minuti)
  • 20 g di farina
  • 80 g di cipolle a rondelle sottili
  • 15 g di burro chiarificato
Composta di mele e finitura
  • 15 g di succo di limone
  • 10 - 20 g di zucchero a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1097 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 3744 kJ / 894.9 kcal
Tłuszcz 44.8 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 26.9 g
Węglowodany 105.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...