Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de arroz para sushi
- 530 g agua, más un extra para remojar
- 3 cdas de vinagre de arroz, natural (ver tip)
- 1 ½ cdas de azúcar
- 2 cditas de sal
- 14 camarones medianos crudos, pelados y desvenados
- 7 hojas de alga nori, en mitades
- 1 zanahoria pelada y en juliana
- ½ pepino sin semillas y en juliana
- 1 aguacate, en rebanadas finas
- pasta de wasabi, lista para usar, para servir
- salsa de soya, para servir
- jengibre encurtido, tipo "beni shoga", para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 476.9 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 373.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Poke bowl de atún spicy
30 min
Nigiri sushi
1 Std.
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min
Pan Piadina con pollo desmenuzado y crema de berenjena
2 Std. 10 Min
Salteado asiático con noodles TM6
45min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Donas de sushi
50 Min
Sushi California
1 Std.
Cocción de arroz jazmín (200 g) TM6
35 Min
Cocción de arroz jazmín (400 g) TM6
35 Min
Cocción de arroz jazmín (350 g) TM6
35 Min