Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de Chai latte
- 180 g de azúcar
- 680 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 ½ cda de hojas de té negro, (apox. 10 g)
- 1 cdita de canela en polvo
- 1 cdita de cardamomo en polvo
- ¾ cdita de clavo de olor, molido
- ½ cdita de jengibre en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- ½ cdita de semillas de hinojo
- 8 yemas de huevo
- 340 g de leche
- ½ cdita de sal
Salsa de chocolate
- 100 g de chocolate, en trozos o chispas
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 50 g de mantequilla, en trozos
- 30 g de miel
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
- 1 - 2 pizcas de sal fina
- 4 - 6 conos para helado
- crema batida, batida picos suaves (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2336.9 kJ / 558.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 200.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz primavera
40min
Tormenta frappeada
10min
Fresas confitadas
40min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14 Std. 15 Min
Bacalao con risotto de betabel y lemon grass al vacío TM6
2 Std. 10 Min
Brownie con pistaches
1h 30min
Ensalada de arroz salvaje
35h
Espuma de frutos rojos
10min
Kibbeh con salsa de yogur
1 godz.
Helado de yogur de fresa
13 Std.
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5h
Sorbete de frutos rojos y yogur
40min