
Urządzenia i Akcesoria
Bubur Jagung dan Udang
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porsi
Składniki
Udang
-
udang kupas mentah, ukuran sedang (sekitar 395 g kupas)450 g
-
garam½ sdt
-
bubuk cabai¼ sdt
-
perasan sari lemon segar (sekitar ½ lemon)15 g
-
keju Cheddar potong dadu70 g
-
siung bawang putih2
-
bawang bombai dipotong bagi empat85 g
-
paprika hijau potong kecil-kecil140 g
-
paprika merah potong kecil-kecil140 g
-
mentega tawar30 g
-
back bacon potong dadu70 g
-
sosis sapi diiris (1 cm)110 g
-
sosis babi diiris (1 cm)110 g
-
tepung terigu15 g
-
kaldu ayam cair100 g
-
saus Worcestershire1 ½ sdt
-
saus cabai merah sesuai selera (opsional)
Bubur jagung
-
air325 g
-
garam½ sdt
-
polenta putih70 g
-
krim encer (light cream), 25% lemak225 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
636 kcal /
2660 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Cita Rasa Amerika
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
20 min
Brak ocen
40 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
45 min
40 min
15 min
20 min
Brak ocen