Bubur Jagung dan Udang

Bubur Jagung dan Udang

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porsi

Składniki

Udang
  • udang kupas mentah, ukuran sedang (sekitar 395 g kupas)
    450 g
  • garam
    ½ sdt
  • bubuk cabai
    ¼ sdt
  • perasan sari lemon segar (sekitar ½ lemon)
    15 g
  • keju Cheddar potong dadu
    70 g
  • siung bawang putih
    2
  • bawang bombai dipotong bagi empat
    85 g
  • paprika hijau potong kecil-kecil
    140 g
  • paprika merah potong kecil-kecil
    140 g
  • mentega tawar
    30 g
  • back bacon potong dadu
    70 g
  • sosis sapi diiris (1 cm)
    110 g
  • sosis babi diiris (1 cm)
    110 g
  • tepung terigu
    15 g
    15 g maizena, (sekitar 1 sdm)
  • kaldu ayam cair
    100 g
    1 sdt pasta kaldu ayam, dicampur dengan 100 g air
  • saus Worcestershire
    1 ½ sdt
  • saus cabai merah sesuai selera (opsional)
Bubur jagung
  • air
    325 g
  • garam
    ½ sdt
  • polenta putih
    70 g
  • krim encer (light cream), 25% lemak
    225 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 636 kcal / 2660 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie