Urządzenia i Akcesoria
Bubur Jagung dan Udang
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porsi
Składniki
Udang
-
udang kupas mentah, ukuran sedang (sekitar 395 g kupas)450 g
-
garam½ sdt
-
bubuk cabai¼ sdt
-
perasan sari lemon segar (sekitar ½ lemon)15 g
-
keju Cheddar potong dadu70 g
-
siung bawang putih2
-
bawang bombai dipotong bagi empat85 g
-
paprika hijau potong kecil-kecil140 g
-
paprika merah potong kecil-kecil140 g
-
mentega tawar30 g
-
back bacon potong dadu70 g
-
sosis sapi diiris (1 cm)110 g
-
sosis babi diiris (1 cm)110 g
-
15 g maizena, (sekitar 1 sdm)tepung terigu15 g
-
1 sdt pasta kaldu ayam, dicampur dengan 100 g airkaldu ayam cair100 g
-
saus Worcestershire1 ½ sdt
-
saus cabai merah sesuai selera (opsional)
Bubur jagung
-
air325 g
-
garam½ sdt
-
polenta putih70 g
-
krim encer (light cream), 25% lemak225 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porsi
Białko
36 g
Kalorie
2660 kJ /
636 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cita Rasa Amerika
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Salmon Teriyaki
20 min
Aneka Hidangan Laut Kukus
Brak ocen
Tim Ikan ala Kanton
40 min
Alpukat, Telur dan Salmon Tartar
Brak ocen
Udang Cabai Bawang Putih
Brak ocen
Sous-Vide Salmon Aromatik
Brak ocen
Tim Ikan Cod dengan Lemon Thyme
Brak ocen
Tuna avocado bowl
45 min
Mango salmon bowl
40 min
Tumis Udang
15 min
Oseng Ikan Utuh
20 min
Pepes Salmon Thailand
Brak ocen