Vegansk grøntsagstærte med kikærtemel

Vegansk grøntsagstærte med kikærtemel

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 stykker

Składniki

  • hørfrø
    15 g
  • mandler
    60 g
  • hvedemel
    140 g
  • vegetabilsk olie plus ekstra til smøring
    60 g
  • salt
    2 tsk
  • løg halveret
    50 g
  • porrer skåret i ringe (0,5 cm)
    100 g
  • grøn peberfrugt skåret i stykker (2-3 cm)
    60 g
  • babyspinat, frisk
    60 g
  • soyamælk
    210 g
  • vand plus ekstra 4 spsk lunkent vand til hørfrø
    480 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk med top
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • løgpulver
    1 tsk
  • sød paprika
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • kikærtemel (se tip)
    110 g
  • cherrytomater halveret
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 613.4 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 1153.3 kJ / 275.6 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie