Berner Zopf

4.9 13 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Scheiben

Składniki

  • Milch
    160 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Hefe (ca. 10 g), zerbröckelt
    ¼ Würfel
    ½ Päckchen Trockenhefe
  • Zucker
    ½ TL
  • Weissmehl
    270 g
  • Salz
    1 TL
  • Ei verquirlt, zum Besteichen
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 308.7 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 731 kJ / 174.7 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 27.5 g

Może spodoba Ci się również...