Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller i hvit saus

4.5 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Fiskeboller
  • torskefileter, uten skinn ferske, delt i små terninger (2 cm x 2 xm), plassert i fryseren i 15 min.
    600 g
  • salt
    10 g
  • eggehvite
    1
  • potetmel
    2 ts
  • melk
    400 g
  • solsikkeolje til smøring
  • vann
    600 g
  • poteter små
    400 g
Hvit Saus
  • helmelk
    400 g
  • maisstivelse
    20 g
  • salt
    ½ ts
  • pepper, malt
    ½ ts
  • smør
    1 ss
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
    ½ ts karripulver

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porsjoner

Sód 5835.9 mg
Białko 146.6 g
Kalorie 6355.3 kJ / 1519 kcal
Tłuszcz 44.2 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Węglowodany 132.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie