Cupcakes veganos de red velvet

Cupcakes veganos de red velvet

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 piezas

Składniki

Glaseado de queso crema vegano
  • 200 g de nuez de la India remojada en agua caliente por 30 minutos y escurrida
  • 100 g de azúcar
  • 30 g de jugo de limón amarillo
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 100 g de crema de coco
  • 30 g de mantequilla vegetal
Cupcakes veganos
  • 250 g de leche de almendras
  • 40 g de vinagre blanco
  • ½ cdita de sal
  • 150 g de azúcar
  • ½ cdita de colorante vegetal rojo
  • 120 g de aceite de girasol
  • 5 g de bicarbonato de sodio
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 250 g de harina de trigo
  • 20 g de cocoa en polvo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 247.9 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1642.1 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...