Mermelada de jitomate y chile

Mermelada de jitomate y chile

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 tarro

Składniki

  • 1000 g de jitomate guaje en cuartos
  • 40 g de jengibre pelado y en rebanadas (2 mm)
  • 40 g de aceite de semilla de uva
  • 80 g de chile de árbol rojo fresco, sin semillas ni tallo
  • 10 dientes de ajo pelados
  • 100 g de vinagre de vino blanco
  • 200 g de azúcar
  • 2 cditas sal marina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tarro

Sód 3834.3 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 6001.1 kJ / 1434.3 kcal
Tłuszcz 42.8 g
Błonnik 14.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 263.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...