Spaghetti Carbonara

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 oz
  • pecorino cheese (opcjonalnie)
    ½ oz
  • shallot (approx. 0.5 oz)
    ½
  • bacon cut into pieces (¼ in.)
    3 oz
  • water
    50 oz
  • salt divided
    ¾ tsp
  • spaghetti
    8 oz
  • large egg
    1
  • egg yolk from large egg
    1
  • ground black pepper
    1 pinch
  • extra virgin olive oil
    ½ oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1437.2 mg
Białko 30.9 g
Kalorie 3336.2 kJ / 797.4 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 88.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...