
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz pecorino romano in pieces, plus extra to garnish
- 40 oz water
- 3 - 4 tsp extra virgin olive oil divided, to taste
- ¼ tsp salt plus 1-2 pinches to season, to taste (see Tip)
- 12 oz dried fettuccine pasta
- 5 oz unsalted butter in pieces
- 5 oz heavy whipping cream
- chopped parsley to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 871.4 kcal / 3645.8 kJ
- Białko
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Sód
- 1077 mg