Fettuccine Alfredo
TM6 TM5

Fettuccine Alfredo

3.6 (148 ocen)

Składniki

  • 6 oz pecorino romano, in pieces, plus extra to garnish
  • 40 oz water
  • 3 - 4 tsp extra virgin olive oil, divided, to taste
  • ¼ tsp salt, plus 1-2 pinches to season, to taste (see Tip)
  • 12 oz dried fettuccine pasta
  • 5 oz unsalted butter, in pieces
  • 5 oz heavy whipping cream
  • chopped parsley, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3645.8 kJ / 871.4 kcal
Białko
25.7 g
Węglowodany
66.1 g
Tłuszcz
56.2 g
Tłuszcz nasycony
34.2 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1077 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy