Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni
Składniki
-
50 g di Gruviera (opcjonalnie) a pezzi
Impasto
-
75 g di burro a pezzi + q.b.
-
150 g di farina + q.b.
-
½ cucchiaino di sale
-
50 g di acqua
Ripieno
-
200 g di pancetta affumicata
-
4 uova
-
50 g di latte
-
100 g di panna100 g di panna acida
-
¼ cucchiaino di sale
-
2 pizzichi di pepe nero macinato
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta salata con formaggio e porri
1 godz. 5 min
Pasta brisèe
5 min
Soufflé al formaggio
55 min
Quiche Lorraine
45 min
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Quiche di cipolle
1 godz. 15 min
Maccheroni dell'alpigiano
45 min
Maluns grigionesi
Brak ocen
Linguine al salmone e vodka
20 min
Quiche di asparagi
1 godz.
Quiche al mascarpone e pomodori
1 godz. 30 min
Mississippi Cake chiara
1 godz. 15 min