Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g patate, pelate, a fette (1 cm)
- 400 g di verdure (es. zucca, carote, sedano rapa, patate dolci, piselli, cavolfiori, broccoli) a fette o pezzi (1 cm)
- 1 - 1 ¼ cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro
- 1 pizzico noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Condimento allo yogurt
5 Min
Pizza Margherita
2h 10min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1h 30 min
Risotto allo zafferano di Mund
45 min
Pane all'aglio
15min
Sformato di lenticchie
1 Std. 55 Min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure
1 Std. 5 Min
Integratore per le difese immunitarie
5 Min
Minestra di carote e menta
35min
Cotechino e lenticchie
1u.
Torta soffice al cioccolato
1h 30 min