Kerang Hijau dengan Saus Bawang Putih

Kerang Hijau dengan Saus Bawang Putih

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porsi

Składniki

  • kerang hijau segar dengan cangkang
    1000 g
  • garam laut
    2 sdt
  • minyak zaitun
    50 g
  • siung bawang putih besar
    6
  • mustard Dijon
    15 g
  • air ditambah ekstra untuk rendaman
    100 g
  • sari lemon
    1 sdm
  • white wine
    30 sdm
  • daun ketumbar segar cincang kasar, untuk hiasan
  • roti kering, untuk penyajian

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 1699.5 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 1428.6 kJ / 341.5 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie