Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate

Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 unidades

Składniki

Ganache de chocolate laranja
  • chocolate para culinária partido em pedaços
    160 g
  • casca de laranja preferencialmente biológica (1 unid. aprox.)
    15 g
  • natas
    125 g
  • manteiga s/ sal em pedaços
    25 g
  • licor de laranja grand marnier
    10 g
    10 g cointreau
Macarons de chocolate
  • açúcar
    185 g
  • amêndoa s/ pele
    100 g
  • cacau em pó
    15 g
  • claras de ovo (ver dica)
    100 g
  • Corante alimentar em gel vermelho, a gosto (ver dica)

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 100.2 kcal / 419.1 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 9.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...