Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buah dan Sayur
- 100 g nanas, potong wedges seukuran corong lebar
- 100 g pepaya muda (belum matang), potong-potong seukuran corong lebar
- 100 g bengkuang, potong wedges seukuran corong lebar
- 100 g mangga muda, potong wedges seukuran corong lebar
- 100 g kedondong, biji dibuang, potong seukuran corong lebar
- 1 timun, potong bagi empat, biji dibuang
Bumbu Kacang
- 30 g kacang tanah goreng
- 2 cabai rawit merah
- 1 cabai merah besar
- 1 siung bawang putih
- 100 g gula aren, iris tipis-tipis
- 30 g gula pasir
- ¼ sdt terasi
- 1 sdt garam
- 1 sdm sari jeruk nipis
- 30 g air panas
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 599 mg