Timun Mas Thailand
TM6

Timun Mas Thailand

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 100 g bawang bombai merah, potong wedges seukuran corong lebar
  • 400 g timun, kupas dan potong bagi dua memanjang
  • 50 g kacang tanah, disangrai
  • 1 siung bawang putih
  • 40 g sari jeruk nipis
  • 20 g kecap ikan
  • 20 g gula pasir
  • 30 g minyak zaitun
  • ½ cabai merah besar, biji dibuang
  • ½ sdt garam
  • 1 tangkai daun ketumbar segar, daunnya saja

Wartości odżywcze
na 1 porsi
Kalorie
783 kJ / 187 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2 g
Sód
689 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy