Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g bawang bombai merah, potong wedges seukuran corong lebar
- 400 g timun, kupas dan potong bagi dua memanjang
- 50 g kacang tanah, disangrai
- 1 siung bawang putih
- 40 g sari jeruk nipis
- 20 g kecap ikan
- 20 g gula pasir
- 30 g minyak zaitun
- ½ cabai merah besar, biji dibuang
- ½ sdt garam
- 1 tangkai daun ketumbar segar, daunnya saja
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 689 mg