Timun Mas Thailand

Timun Mas Thailand

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porsi

Składniki

  • bawang bombai merah potong wedges seukuran corong lebar
    100 g
  • timun kupas dan potong bagi dua memanjang
    400 g
  • kacang tanah disangrai
    50 g
  • siung bawang putih
    1
  • sari jeruk nipis
    40 g
  • kecap ikan
    20 g
  • gula pasir
    20 g
  • minyak zaitun
    30 g
  • cabai merah besar biji dibuang
    ½
  • garam
    ½ sdt
  • daun ketumbar segar daunnya saja
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 689 mg
Białko 5 g
Kalorie 783 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie