Urządzenia i Akcesoria
Lodeh Katis
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi
Składniki
-
pepaya muda dikupas, dibuang bijinya, potong-potong sesuai ukuran corong lebar400 g
-
bawang merah100 g
-
udang ebi40 g
-
terasi1 sdt
-
kemiri disangrai2
-
minyak sayur20 g
-
petai potong bagi dua melintang40 g
-
lengkuas4 cm
-
serai bagian putih saja, dimemarkan2 batang
-
daun salam2
-
cabai merah besar iris tipis-tipis75 g
-
air400 g
-
garam½ sdt
-
gula pasir1 sdt
-
kaldu ayam bubuk½ sdt
-
santan100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
644 mg
Białko
11 g
Kalorie
1089 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pilihan Advisor
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Kimchi Sawi Putih
86 godz.
Bruschetta
3 godz.
Devilled Eggs
Brak ocen
Alpukat, Telur dan Salmon Tartar
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Galette Tomat dengan Ampas Almond
Brak ocen
Tumis Udang
15 min
Patty Kepiting
Brak ocen
Caesar Salad
30 min
Salad Buncis dan Kalkun Hangat
Brak ocen
Tomat Isi Tuna
Brak ocen
Jamur Isi Bayam dan Parmesan
Brak ocen