Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pepaya muda, dikupas, dibuang bijinya, potong-potong sesuai ukuran corong lebar
- 100 g bawang merah
- 40 g udang ebi
- 1 sdt terasi
- 2 kemiri, disangrai
- 20 g minyak sayur
- 40 g petai, potong bagi dua melintang
- 4 cm lengkuas
- 2 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
- 2 daun salam
- 75 g cabai merah besar, iris tipis-tipis
- 400 g air
- ½ sdt garam
- 1 sdt gula pasir
- ½ sdt kaldu ayam bubuk
- 100 g santan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 644 mg