Lodeh Katis
TM6

Lodeh Katis

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 400 g pepaya muda, dikupas, dibuang bijinya, potong-potong sesuai ukuran corong lebar
  • 100 g bawang merah
  • 40 g udang ebi
  • 1 sdt terasi
  • 2 kemiri, disangrai
  • 20 g minyak sayur
  • 40 g petai, potong bagi dua melintang
  • 4 cm lengkuas
  • 2 batang serai, bagian putih saja, dimemarkan
  • 2 daun salam
  • 75 g cabai merah besar, iris tipis-tipis
  • 400 g air
  • ½ sdt garam
  • 1 sdt gula pasir
  • ½ sdt kaldu ayam bubuk
  • 100 g santan

Wartości odżywcze
na 1 porsi
Kalorie
1089 kJ / 260 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3 g
Sód
644 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy