Lodeh Katis

Lodeh Katis

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • pepaya muda dikupas, dibuang bijinya, potong-potong sesuai ukuran corong lebar
    400 g
  • bawang merah
    100 g
  • udang ebi
    40 g
  • terasi
    1 sdt
  • kemiri disangrai
    2
  • minyak sayur
    20 g
  • petai potong bagi dua melintang
    40 g
  • lengkuas
    4 cm
  • serai bagian putih saja, dimemarkan
    2 batang
  • daun salam
    2
  • cabai merah besar iris tipis-tipis
    75 g
  • air
    400 g
  • garam
    ½ sdt
  • gula pasir
    1 sdt
  • kaldu ayam bubuk
    ½ sdt
  • santan
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 644 mg
Białko 11 g
Kalorie 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie