Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Isian
- 400 g bengkuang, dikupas, potong wedges, potong seukuran corong lebar
- 30 g udang ebi, direndam hingga lunak, tiriskan
- 75 g bawang putih goreng (lihat tips)
- ¼ sdt garam
- 1 sdt kaldu ayam bubuk
- ¼ sdt lada putih bubuk
Kulit
- 1280 g air
- 100 g tepung pao atau tepung tangmien
- 80 g tepung tapioka
- 1 jumput garam
- 1 sdm minyak sayur, tambahkan untuk melapisi
Saus Cabai
- 125 g air
- 50 g cabai merah besar
- 2 siung bawang putih
- ½ sdt garam
- ½ sdt gula pasir
-
3
jeruk kalamansi, sari buah saja
lub 1 sdt cuka
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 311 mg