Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ngohiong
- 250 g lobak putih, potong-potong (5 cm)
- 250 g bengkuang, potong wedges seukuran corong lebar
- 150 g talas, potong-potong (5 cm)
- 1 wortel berastagi (wortel besar), potong-potong (5 cm) seukuran corong lebar
- 50 g kacang tanah kupas, direndam, buang kulitnya (opcjonalnie)
- ½ sdm garam
- 1 sdm kaldu jamur bubuk
- ½ sdt lada putih bubuk
- 150 g tepung beras putih
- 50 g tepung tapioka
- ½ sdm tepung terigu
- 8 kulit tahu, potong 30 cm x 30 cm
- 1000 g air
- minyak sayur, untuk menggoreng
Sambal
- 25 g cabai rawit merah
- 75 g cabai merah keriting
- 50 g sari jeruk kunci
- 100 g gula pasir
- 1 sdt garam
- 400 g air
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1583 kJ / 378 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1501 mg