Urządzenia i Akcesoria
Ngohiong Tahu Vegetarian
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porsi
Składniki
Ngohiong
-
lobak putih potong-potong (5 cm)250 g
-
bengkuang potong wedges seukuran corong lebar250 g
-
talas potong-potong (5 cm)150 g
-
wortel berastagi (wortel besar), potong-potong (5 cm) seukuran corong lebar1
-
kacang tanah (opcjonalnie) kupas, direndam, buang kulitnya50 g
-
garam½ sdm
-
kaldu jamur bubuk1 sdm
-
lada putih bubuk½ sdt
-
tepung beras putih150 g
-
tepung tapioka50 g
-
tepung terigu½ sdm
-
kulit tahu potong 30 cm x 30 cm8
-
air1000 g
-
minyak sayur untuk menggoreng
Sambal
-
cabai rawit merah25 g
-
cabai merah keriting75 g
-
sari jeruk kunci50 g
-
gula pasir100 g
-
garam1 sdt
-
air400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1501 mg
Białko
5 g
Kalorie
1583 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pilihan Advisor
10 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Tumis Udang
30 min
Tempe Almond
96 godz.
Tempe Kedelai
72 godz.
Penne Arrabbiata Udang
30 min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
Brak ocen
Tempe Gembus
72 godz.
Brokoli Saus Jamur
Brak ocen
Gandum Bulgur
Brak ocen
Kacang Canelini Lembut
Brak ocen
Sup Brokoli dengan Kulit Kentang Renyah
Brak ocen
Lumpia Sayur
2 godz. 10 min
Deviled Eggs
Brak ocen