Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g asam jawa
- 300 g air
- 350 g bengkuang, dikupas, potong wedges seukuran corong lebar
- 300 g timun, potong bagi empat, biji dibuang
- 450 g mangga muda, dikupas, buang bijinya, potong seukuran corong lebar
- 450 g nanas, dikupas, potong wedges
- 35 g kacang tanah goreng
- 10 g bawang putih goreng
- 5 cabai rawit merah
- 350 g gula aren, iris tipis-tipis
- 50 g gula pasir
- ½ sdt garam
- ¼ sdt terasi, dibakar
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 155 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 341 mg