Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- Butter zum Einfetten
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 4 g Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
-
Fleur de Sel zum Bestreuen
lub grobes Salz zum Bestreuen - 2 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 196 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Pane alla birra (Bier-Brot)
4 Std.
Tiger-Brot
3h
Luftige Brötchen
2h
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Dinkel-Seelen
9h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Baguettes auf die Schnelle
50min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Dinkel-Bürli
11 godz.