![Laugenzopf Laugenzopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69bece75f00748be5f51fe4b15876b59/Derivates/40e3968d308a81d8c186c3f89a06e50786d68d23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 40 g Natron (z. B. Kaisernatron)
- 2 Eiweiß
-
Fleur de Sel zum Bestreuen
lub grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 524 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterrane Fladenbrote
1h 45min
Tortilla-Buns
2h 30min
Laugen-Minis
2 Std. 15 Min
Schoko-Wuppis
35 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min
Ofen-Berliner
6 Std.
Dinkel-Seelen
9j
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Streuseltaler
1j 40 menit
Dinkel-Bürli
11h
Baguettes auf die Schnelle
50min