Laugenzopf
TM5 TM6

Laugenzopf

3.9 (103 oceny)

Składniki

  • 450 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • Butter zum Einfetten
  • 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz
  • 4 g Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
  • Fleur de Sel zum Bestreuen
    lub grobes Salz zum Bestreuen
  • 2 Eiweiß

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
354 kJ / 85 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0.7 g
Sód
196 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy