Laugenzopf
TM6 TM5

Laugenzopf

3.9 (100 ocen)

Składniki

  • 450 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz
  • 40 g Natron (z. B. Kaisernatron)
  • 2 Eiweiß
  • Fleur de Sel zum Bestreuen
    lub grobes Salz zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
348 kJ / 83 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0.6 g
Sód
524 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy