Urządzenia i Akcesoria
Zimtschnecken mit Vanillecreme
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
18 Stück
Składniki
Vanillecreme
-
Milch200 g
-
Eigelb (siehe Tipp)2
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Speisestärke20 g
Teig und Fertigstellung
-
Milch120 g
-
Zucker60 g
-
frische Hefe zerbröselt20 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Eier davon 1 verquirlt3
-
brauner Zucker80 g
-
Zimt1 EL
-
Puderzucker80 g
-
Wasser25 g
-
Backkakao15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
25 mg
Białko
6 g
Kalorie
1153 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pudding-Streusel-Lämmchen
2 godz.
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2 godz.
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 godz. 15 min
Laugenzopf
3 godz. 30 min
Ofen-Berliner
6 godz.
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Striezel mit Nutella®
1 godz. 45 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min