Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 50 g di farina + q.b.
- 1 dose di pasta frolla come da ricetta base
- 150 g di mandorle tostate
- 150 g di zucchero
- 2 uova
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato fatto in casa
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 250 g di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
- 40 g di lamelle di mandorle (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 2498 kJ / 597 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Torta di mele
1h
Mousse di tonno
10min
Crostata alle mele
1h
Delizia al cioccolato
40min
Tiramisù
5sa 40 dk
Gnocchi di patate
1h 30min
Pane alle pere
28h
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Cioccolatini al gianduia e frutto della passione
Brak ocen
Pasta frolla
2u. 5min
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min