Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di farina per pane, + q.b. per la lavorazione
- 300 g di farina di farro bianca
- 1 cubetto di lievito di birra fresco (40 g)
- 500 g di latticello
- 30 g di acqua + q.b. per spennellare
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- farina per pane per la lavorazione
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Pane di farro alle nocciole
2 Std. 50 Min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 Std.
Pane rustico
2 godz.
Pane per toast
16 godz.
Minestrone
45 min
Spaghetti cinesi con verdure e filetto di maiale
50min
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Minestrone
45 min
Tajine di agnello con albicocche e miele
1 godz. 30 min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Impasto per pizza
1 godz.