Home-style sponge cake

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 portions

Składniki

  • butter for greasing
  • bicarbonate of soda
    ¾ tsp
  • cream of tartar
    1 ½ tsp
  • cornflour
    130 g
  • plain flour
    50 g
  • caster sugar
    210 g
  • eggs separated, room temperature
    6
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
  • hot water
    3 tbsp
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    500 g
  • strawberries hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating
    500 g
  • icing sugar for dusting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 96.3 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 986.2 kJ / 235.7 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...