Urządzenia i Akcesoria
Home-style sponge cake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
bicarbonate of soda¾ tsp
-
cream of tartar1 ½ tsp
-
cornflour130 g
-
plain flour50 g
-
caster sugar210 g
-
eggs separated, room temperature6
-
natural vanilla extract1 ½ tsp
-
hot water3 tbsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)500 g
-
strawberries hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating500 g
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96.3 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
986.2 kJ /
235.7 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
24.8 g