Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g bawang merah
- 30 g bawang putih
- 20 g air
- 30 g cabai rawit merah
- 50 g cabai merah keriting, potong bagi dua
- 2 sdt terasi
- 2 sdt garam
- 1 sdt kaldu ayam bubuk
- 40 g gula aren, iris tipis-tipis
- 20 g minyak sayur
- 200 g mangga muda, diparut memanjang atau iris tipis-tipis
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 475 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 952 mg