Urządzenia i Akcesoria
Nasi Goreng Tek-Tek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 porsi
Składniki
-
bawang putih15 g
-
bawang merah25 g
-
minyak sayur30 g
-
bakso daging potong bagi empat140 g
-
ayam yang sudah matang disuwir100 g
-
bumbu putih suhu ruang100 g
-
nasi basmati matang didinginkan semalaman400 g
-
cabai rawit merah segar iris tipis-tipis15 g
-
kecap manis50 g
-
chaisim (sawi hijau) potong sepanjang 5 cm50 g
-
kaldu ayam bubuk½ sdt
-
garam½ sdt
-
lada putih bubuk¼ sdt
-
bawang goreng20 g
-
telur goreng mata sapi3
-
kerupuk bawang untuk penyajian
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
1765 mg
Białko
30 g
Kalorie
2500 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Warisan Kuliner
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Quick steamed buns (mantao)
1 godz.
Sup Sayur Kuning
50 min
Creamy Penne Salmon
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Laksam (Mi Gulung khas Malaysia)
2 godz. 25 min
Pulut Pagi
4 godz. 40 min
Lo Mai Kai (Ketan Kukus Daun Teratai)
1 godz. 35 min
Pasta Ragout Sayur
Brak ocen
Pasta dengan Sayuran
Brak ocen
Nasi Ham Pakchoy
Brak ocen
Bubur Vegetarian
35 min
Bubur Sapi dan Jagung
35 min