
Wersje kompatybilne
Radis d’hiver, agrumes et crème de cajou (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème de cajou
- 300 g de noix de cajou
- ¼ c. à thé de sel
- eau pour faire tremper
- 155 g d'huile de noix de coco vierge (huile de noix de coco raffinée)
- 70 g de lait d'avoine
- 2 capsules de probiotiques poudre uniquement, sans les capsules
Huile infusée à l'estragon
- 2 - 3 brins d'estragon frais
- 115 g d'huile d'olive vierge extra
Salade de radis et d'agrumes
- 285 g de radis variété hivernale mixte, radis melon d’eau, radis noir ou radis daikon
- sel au goût
- poivre noir frais moulu selon les goûts, pour garnir
- 2 - 3 oranges sanguines parées, en suprêmes
- feuilles d’estragon fraîches pour garnir
- 60 - 85 g de bébé cresson pour garnir
- d'huile d'olive vierge extra pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 530.2 kcal / 2218.2 kJ
- Białko
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 99.8 mg