Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saus celup
- 1 cm jahe segar, dikupas
- 50 g cuka beras
- 50 g kecap asin
- 1 daun bawang, dipangkas ujungnya dan iris tipis-tipis
- 1 sdt minyak wijen
- ¼ sdt cabai kering kasar
Isian
- 800 g air, tambahkan untuk merekatkan dan mengukus (bila perlu)
- 100 g kol, potong kecil-kecil (5-6 cm)
- 3 cm jahe segar, dikupas
- 2 siung bawang putih
- 5 tangkai lokio segar, potong bagi empat
- 3 daun bawang, dipangkas ujungnya dan potong bagi empat
- 300 g daging babi cincang
- 1 jumput garam laut, sesuai selera
- 1 jumput lada putih bubuk, sesuai selera
- 1 sdt minyak wijen
- 2 sdt kecap asin
- 2 sdt cuka beras
- 2 sdt tepung kentang (potato flour)
- 1 bungkus kulit gyoza (berkisar 35 kulit gyoza)
- 2 sdm minyak sayur, tambahkan untuk mengoles
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 194.2 kJ / 46.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 93.1 mg