Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1050 g air
- 1 sdt kaldu dashi instan (lihat tips)
- 4 telur
- 2 sdt kecap asin
- 1 sdm arak beras
- ¼ sdt garam laut
- 3 jamur shitake segar, batang dibuang dan iris-iris (berkisar 5 mm)
- 8 udang mentah, dikupas dan kotoran di punggung udang dibuang (sekitar 100 g)
- 2 daun bawang, iris tipis-tipis, untuk hiasan
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 487.8 kJ / 116.2 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 836.3 mg