
Urządzenia i Akcesoria
Nasi Ketan khas Taiwan (Taiwanese sticky rice)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsi
Składniki
-
beras ketan400 g
-
air tambahkan untuk merendam500 g
-
jamur shitake kering10 g
-
minyak40 g
-
minyak wijen10 g
-
udang kering (lihat tips)20 g
-
samcan daging babi, tanpa tulang, tanpa kulit potong strip tipis-tipis (5 mm)200 g
-
kecap asin60 g
-
gula halus½ sdt
-
garam (opsional)½ sdt
-
daun ketumbar segar untuk hiasan1 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
599 kcal /
2519 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
21.6 g
Węglowodany
80 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
20 min
2 godz. 25 min
4 godz. 40 min
1 godz. 35 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
35 min
35 min
20 min
30 min