Nasi Ketan khas Taiwan (Taiwanese sticky rice)

Nasi Ketan khas Taiwan (Taiwanese sticky rice)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsi

Składniki

  • beras ketan
    400 g
  • air tambahkan untuk merendam
    500 g
  • jamur shitake kering
    10 g
  • minyak
    40 g
  • minyak wijen
    10 g
  • udang kering (lihat tips)
    20 g
  • samcan daging babi, tanpa tulang, tanpa kulit potong strip tipis-tipis (5 mm)
    200 g
  • kecap asin
    60 g
  • gula halus
    ½ sdt
  • garam (opsional)
    ½ sdt
  • daun ketumbar segar untuk hiasan
    1 tangkai

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 599 kcal / 2519 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie