Tagliatelle mit Steinpilzen und Karamelltomaten

Tagliatelle mit Steinpilzen und Karamelltomaten

4.8 17 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    120 g
  • Cherrytomaten
    18 Stück
  • Olivenöl
    10 EL
  • Zucker
    3 Prisen
  • Salz und etwas mehr
    4 ¾ TL
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Schlagobers
    370 g
  • Wasser
    380 g
  • Steinpilze, getrocknet (siehe Tipp)
    15 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ - 2 ½ TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Zitronenschale, gerieben
    1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen und etwas mehr
    3 Prisen
  • Muskat, gemahlen
    6 Prisen
  • Maisstärke
    30 g
  • Weißwein
    45 g
  • Nudeln (Tagliatelle)
    600 g
  • Steinpilze, frisch geputzt, in Scheiben (3 mm)
    450 g
  • Brunnenkresse (opcjonalnie) zum Dekorieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2232 mg
Białko 25 g
Kalorie 3893 kJ / 931 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...