Urządzenia i Akcesoria
Sambal Cabai Merah
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1060 gram
Składniki
-
cabai merah kering (besar)10
-
kemiri (lihat tips)10
-
air panas untuk merendam
-
bawang merah potong bagi dua600 g
-
siung bawang putih10
-
kunyit segar dikupas (lihat tips)5 cm
-
terasi (lihat tips)1 sdm
-
minyak kacang150 g
-
udang kering (lihat tips)80 g
-
gula60 g
-
garam2 sdt
-
pasta asam jawa60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1060 gram
Białko
71.2 g
Kalorie
9878.8 kJ /
2352.1 kcal
Tłuszcz
169.9 g
Błonnik
24.1 g
Węglowodany
139 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kondimen Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min